Menu
EUR
Take a walk on the wild side

Take a walk on the wild side

Door: Mieke Reacties: 3

Als er één ding is dat ik de voorbije jaren geleerd heb over ondernemen, dan is het wel dit: er bestaat niet zoiets als éénmalig een business plan opstellen, en dat vervolgens uitrollen en verder lekker laten kabbelen.

Nee, ondernemen is je zaak voortdurend in vraag stellen, evalueren en heruitvinden in functie van veranderende marktomstandigheden, op wereldvlak maar ook dichterbij, en dat die omstandigheden best uitdagend zijn om je kop boven water te houden de laatste tijd, dat is ook geen geheim. Dat is dus niet gemakkelijk.

Maar wat nog minder gemakkelijk is, en wat ze er niet altijd bij vertellen als je zo zot bent om zelfstandige te worden (ik mag dat zeggen, ik ben er één van), is dat ondernemen niet enkel betekent je zaak in vraag stellen. Het is ook en misschien vooral jezelf in vraag stellen. Krijg ik hier nog genoeg energie van, voel ik de passie nog? Past de onderneming zoals ze nu is nog bij mij? En zo nee, welke kant wil ik dan op? Neem ik de juiste beslissingen? Voor mijn zaak en voor mij? 

2023 is in dat opzicht wel een scharnierjaar geweest. Een heel jaar lang timmerden wij achter de schermen aan een nieuwe weg. Over die nieuwe weg deelde ik al wat eind september op onze sociale media, en op de podcast van Sewing after hours. 

Kort samengevat willen wij met Zipper zoo focussen op het samenstellen en ontwikkelen van onze eigen productlijn in tassenhardware, en deze samen met een heel netwerk van stoffenwinkels op de markt brengen. Zo kan jij een leuk tassenpatroontje uitzoeken in jouw favoriete stoffenwinkel, en ter plekke dat zalig mooie stofje combineren met de juiste kleur rits, tassenband en hardware. 

Terecht stelden sommigen zich de vraag (met een angstige blik in hun ogen): 'maar wat dan met Zipper zoo de webshop?' 'Kan ik dan niet langer 'alles' voor mijn tas rechtstreeks bij jou kopen?'

Ik heb ermee geworsteld, want het was geen gemakkelijke knoop om door te hakken. Het is een beetje 'kill your darlings' en afscheid nemen is nu eenmaal niet gemakkelijk. Maar kijk, door voortschrijdend inzicht (en een flinke dosis moed) durf ik nu eindelijk luidop zeggen: nee, je zal niet langer álles bij ons vinden. Zipper zoo takes a walk on the WILD side...

Het goede nieuws is: Ja, de webshop voor particulieren blijft! Je zal er het hele Zipper zoo productassortiment kunnen terugvinden. Alle kleuren in alle maten, dus vind je iets niet bij één van onze partners, dan kan je nog altijd rechtstreeks bij ons terecht.

Maar... vanaf 2024 focussen we ons nog enkel op onze eigen producten. Alles dat we zelf inkochten bij groothandels verlaat het assortiment. En na 8 jaar 'verzamelen' is dat véél. In december kondigden wij al een grote opruiming aan, en daar deden al velen hun voordeel mee. Die opruiming staat nu quasi helemaal op punt online. Met kortingen tot 70% op vele producten is het echt de moeite om eens rustig door de site te gaan. 

Voor al deze dingen geldt: op = op. Er wordt niets van opnieuw aangekocht, dus twijfel niet te lang en sla je slag. Eén voordeel heb je: tassenmateriaal wordt niet slecht.

 


Reacties (3)

gravatar
Jef
Geplaatst op 2024-01-14 18:59:57
Hoi, ik ben een amateur (knutselaar) en maak zelf hondenhalsbanden en lijnen kan ik bij jullie ,halve slip kettingen,d,ronde ringen kopen?
gravatar
Lieve Deduytschaever
Geplaatst op 2024-01-12 07:39:42
Wat ben jij toch een moedige dame! Zelf ben ik altijd een beetje wantrouwig tegenover veranderingen. Toen je van Kbas overschakelde naar ZipperZoo, was ik geen fan. En kijk… nu is Kbas bijna vergeten! Ik ben benieuwd waar jouw weg nog heen zal slingeren, maar ik heb alle vertrouwen in jou en je team.
gravatar
Lief Perdieus
Geplaatst op 2024-01-11 19:37:31
“Kiezen is verliezen” zegt het spreekwoord. Toch geloof ik niet volledig in die zin. Kiezen is durven je weg gaan. Kiezen is knopen doorhakken.
Maar kiezen is óók : zorgen dat je “goesting” behouden blijft. Ik wens je heel veel goesting!
Goesting om je weg te gaan.
Je eigen goesting blijven doen!
Heel veel succes in jouw weg gaan.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Deze website gebruikt cookies om jouw gebruikservaring te maximaliseren. Are you in? Ja Nee Meer over cookies »